Látni és látszani 2020!

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az időszakban a sofőrök egyik fontos felelőssége, hogy a gépkocsijuk felkészítéséről gondoskodjanak. Emellett lényeges az is, hogy a közlekedés résztvevői kellő figyelmet fordítsanak saját látásukra.

Ennek érdekében az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2020. október 19-e és december 6-a közötti időszakra – immár nyolcadik alkalommal – hirdette meg a „Látni és látszani 2020” közlekedésbiztonsági kampányt.

A program során a Rendőrség arra ösztönözi a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, és vizsgáltassák át az autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat. Mindezt térítésmentesen megtehetik a kampányhoz csatlakozott szervizekben és optikákban, valamint idén már akár egy tankolás időtartama alatt az OMV egyes benzinkútjain is.

Az akcióra való felhívás fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra. A közlekedésbiztonság társadalmi ügy is A baleset-megelőzés csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte. Legyen közös ügy az országos felelősségvállalás, a felelősség egymásért!

A baleset-megelőzési kampány Pest megyében is kezdetét vette 2020. október 19-én. A Látni és látszani kampányhoz tartozó – folyamatosan frissülő – információk a www.latnieslatszani.hu-n, www. police.hu és a kreszvaltozas.hu weboldalon is megtalálhatóak.

Éljen a lehetőséggel, ezzel vigyázva magára és egymásra.

Előző cikkTelepülésfásítási Program 2020.
Következő cikkKoronavírus közlemény 2020.10.30