Hírek

Felszentelésre került a Fő utcán az új kereszt

2020. november 05-én kettős megemlékezés volt Szigetcsépen.  Felszentelésre került a Fő utcán az új kereszt. Melyet a Német Nemzetiségi Önkormányzat a Bethlen Gábor Alap pályázatán elnyert összegből finanszírozott. Valamint megemlékeztünk,  Ünnepi Szentmise keretein belül, az 1945-ben jóvátételi munkára "Malenkij Robotra" a Szovjetunióba elhurcolt szigetcsépi német nemzetiségű őseinkre.

Köszönjük, mindazoknak akik a megemlékezésen részt vettek, az ünnepi műsorban részt vállaltak és az áldozatokért..

TOVÁBB

Koronavírus közlemény 2020.10.30


Tisztelt Szigetcsépiek!

A járvány elleni hatékony védekezés mindannyiunk közös felelőssége.

Jelenleg Szigetcsépen 3 fő van járványügyi megfigyelés alá helyezve, valamint 2 fő van járványügyi elkülönítés alatt. A személyek pontos kilétéről információt nem adhatunk!

Kérem Önöket, ha olyan helyzetbe kerülnek, vagy olyan személyről van tudomásuk, aki a COVID-helyzet miatt magáról gondoskodni nem képes, forduljon aaz Önkormányzathoz segítségért,..

TOVÁBB

Látni és látszani 2020!

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az időszakban a sofőrök egyik fontos felelőssége, hogy a gépkocsijuk felkészítéséről gondoskodjanak. Emellett lényeges az is, hogy a közlekedés résztvevői kellő figyelmet fordítsanak saját látásukra.

Ennek érdekében az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2020. október 19-e és..

TOVÁBB

Településfásítási Program 2020.

A mai napon ünnepélyes keretek közt kiültetésre kerültek a Településfásítási Program keretében elnyert kislevelű hársfák.

Ünnepi beszédet tartott: Tóthné Kriszt Judit polgármester asszony, Dr. Viski  József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár úr, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő úr.

Kedves táncos műsort adtak elő a szigetcsépi óvodások és egy színvonalas kis színdarabot adtak elő a Szigetcsépi Általános..

TOVÁBB

Közterületek parkosítása

Megkezdődhet a közterületek parkosítása

Örömmel tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy településünk sikerrel vett részt az

Agrárminisztérium kezdeményezésére megvalósuló országos Településfásítási Programban.

Az elnyert, összesen 30 db – a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által biztosított – előnevelt

fa ültetésére szándékunk szerint 2020 októberében, közösségi program keretében kerül sor.

A 19 db kislevelű hársfa a pályázati támogatásból létrejövő játszótéren..

TOVÁBB

Eredményes lett egy újabb pályázatunk is, melyet a Magyar Falu Program keretében közterületi játszótér kialakítására nyújtottunk be

 Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” című   kiírásra 2020. júniusában benyújtott „Közterületi játszótér felújítása Szigetcsép településen” tárgyú pályázatunkat a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020. augusztus 17-i döntésével 5.000.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, azaz a megpályázott támogatási összeg 100%-át nyertük el.

A településünk..

TOVÁBB

Hagyományosan indul az új tanév szeptemberben

A 2020/2021 tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII.11.) EMMI rendeletben meghatározott keretek között kezdődik a tanítás a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézményekben.

Az érettségik összesített átlaga 319 diák részvételével 4,24 volt, mely az országos átlag feletti eredmény.

Az idei nyáron a Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézmények közül 14 iskola..

TOVÁBB

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről 2020.07.29.

Tisztelt Szigetcsépi Lakosok!

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2020. július 29. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. július 30-31. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.ű

Alkalmazott készítmény:..

TOVÁBB

Eredményes lett a Magyar Falu Program keretében új háziorvosi rendelő építésére benyújtott pályázatunk

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Orvosi rendelők fejlesztése” című, MFP-HOR/2020  kódszámú kiírásra 2020. áprilisában benyújtott „Új háziorvosi rendelő építése Szigetcsépen” tárgyú pályázatunkat a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020. június 24-i döntésével 30.000.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, azaz a megpályázott támogatási összeg 100%-át nyertük el. Ehhez hasonló mértékű támogatásban..

TOVÁBB

Unokázós csalás személyi tájékoztatás 2020.06.24.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy

2020. június 24-én 15.00 órai kezdettel

a Szigetcsépi Általános Iskola belső udvarán a Ráckevei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési csoportja részéről Sokorai Karolina rendőr százados az „unokázós” csalásokkal kapcsolatban bűnmegelőzési, továbbá vagyonvédelmi tanácsadást tart.

A..

TOVÁBB