MOL Lakossági tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot


hogy a MOL Dunai Finomító több üzemében 2022. július 31. – szeptember 18. között előre ütemezett, időszakos karbantartást végzünk Százhalombattán.


Jelen levelünkben a lakosság részére szeretnénk részletes tájékoztatást adni.

Miért van szükség a finomítóban ütemezett karbantartásra? 

Az időszakos karbantartás az üzemeink biztonságos üzemmenetét szolgálja, azért, hogy az ország számára stratégiai fontossággal bíró üzemanyag ellátást a Dunai Finomító a jövőben is folyamatosan és zavartalanul biztosítani tudja, az év 365 napján. További haszna, hogy a leállások alatti technológiai fejlesztéseink révén hatékonyabban, biztonságosabban és fenntarthatóbban tudunk működni. A karbantartási időszak alatt üzemeinkben a technológiát beszállító cégek által javasolt katalizátor cserékre, javításokra, felújításokra, cserékre kerül sor, melyet az adott üzem irányított és felügyelt leállása mellett végzünk el, egészséget, környezetet, biztonságot nem veszélyeztető körülmények között. Ezt nagyleállásnak nevezzük.

A lakosság számára mi érzékelhető Százhalombattán és a környező településeken a nagyleállás idején? 

A nagyleállással járó munkálatok a finomító környezetében elsősorban a leállásra való felkészülés és a visszaindulás idején okozhatnak a szokásostól eltérő jelenséget. Az üzemek nagyjavításra történő előkészítése 3-6 napig, valamint a javítást követően az üzemek újraindítása 2-3 napig tart, amely időszak alatt több olyan technológiai tevékenységet hajtunk végre, amelyek a környező településeken éreztethetik hatásukat, mint például fokozott zajhatás, látványos fáklyázás, esetenként kellemetlen szaghatás.

Mikor várható a nyári finomítói karbantartás? 

Az érintett üzemeink leállítására július 31. és augusztus 8. között kerül sor. A karbantartási és nagyjavítási tevékenységeket július 31. és szeptember 18. között végezzük.

Milyen egyéb hatással lehet számolni a finomítói nagyleállás munkálatai idején? 

A karbantartási tevékenységet szerződött alvállalkozóink végzik. A távolabbról érkező cégek a dolgozóik számára Százhalombattán, illetve a környező településeken foglalnak szállást, ami az adott település infrastruktúrájára, szolgáltató egységeire nagyobb leterheltséget jelenthet, köszönjük ebben megértésüket és türelmüket.

Az időszakos karbantartás a finomító berendezéseinek biztonságos üzemmenetét és élettartam növelését szolgálja. Szakembereink mindent megtesznek azért, hogy tevékenységünk ne zavarja a környéken élő szomszédaink mindennapjait.


Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

dunaifinomito@mol.hu

Előző cikkSzigetcsépi Plébánia átadó Ünnepség meghívó
Következő cikkMAGYAR FALU PROGRAM: Óvodai játszóudvar fejlesztése