Tájékoztatás tüdőszűrésről

Értesítjük Tisztelt Lakosainkat, hogy 2021. évben Szigetcsépen nem lesz tüdőszűrés, azonban Tökölön lehetőségük nyílik a tüdőszűrésen részt venni.

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott. A szűrővizsgálat a 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. A 40 év alatti személyek részére, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a szűrővizsgálat díja 1.700,- Ft, mely a NEAK által országosan meghatározott összeg. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de ahhoz beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évnél idősebb tanulóknál, akiknek az oktatási törvény azt előírja, a vizsgálat szintén ingyenes.

Egészségük megóvása érdekében a szűrés javasolt, hiszen alkalmas a betegségek időben felismerésére, mivel panasz nélkül is lehet beteg.

A vizsgálat

helye: Művelődési Központ és Könyvtár (Tököl, Kossuth L. u. 66.)

ideje: 2021. november 11 – 2021. november 17.

Rendelési idő:

csütörtök, péntek: 8:00 – 18:00

hétfő, kedd, szerda: 8:00 – 18:00

 

Kérjük, hogy megjelenéskor a személyi igazolványt, lakcímkártyát, TAJ kártyát, valamint az előző évben kapott tüdőszűrő igazolást hozza magával.

A koronavírustól való megfertőződés megelőzése érdekében a MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ!

Előző cikkKérdőívet indított a Budapest Fejlesztési Központ a Soroksári-Duna természeti értékeinek megőrzéséről
Következő cikkHasznos tanácsok téli időjárás esetén