Eredményes pályázat: temetői urnafal

A Magyar Falu Program keretében orvosi rendelő létesítésére és játszótér kialakítására benyújtott pályázatunk eredményessége után a temetői urnafal építésére benyújtott pályázatunk is nyert

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Magyar Falu Program keretében meghirdetett  „Temetői infrastruktúra fejlesztése” című   kiírásra 2020. augusztusában benyújtott „Új urnafal kialakítása a szigetcsépi temetőben” tárgyú pályázatunkat a Miniszterelnökséget vezető miniszter 2020. szeptember 9-i döntésével 5.000.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, azaz a megpályázott támogatási összeg 100%-át nyertük el.  

A településünk lakossága körében – a hagyományos temetkezési mód mellett -  lenne igény az urnás temetési lehetőségre is, ezért is éltünk a Magyar Falu Program keretében kínált lehetőséggel és a már korábban elkészített tervdokumentáció felhasználásával pályáztunk a szigetcsépi temetőben kialakítandó – 34 db urnafülkét tartalmazó – urnafal építésének támogatására. A megnyert támogatás felhasználásával megépülő urnafal hosszú távon biztosítja majd szeretteink végső nyughelyeként az urnás temetkezés lehetőségét.

A terveink szerint a jövő év tavaszán, nyarán fog megépülni az urnafal.

Az urnafal kisméretű téglából fog épülni nyers tégla felülettel. A fal előtti térkőburkolat megépítésével és padok elhelyezésével kialakításra kerülő meghitt tér méltó módot ad a búcsúra, az emlékezésre.

Köszönetemet fejezem ki - a szigetcsépi lakosok nevében is - Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnknek, hogy immár a sokadik fejlesztési tervünket is támogatta, melynek eredményeként a temetőnk bővül, fejlődik, választási lehetőséget kínál.

                                                                                               

 Tóthné Kriszt Judit
 polgármester


Előző cikkFelszentelésre került a Fő utcán az új kereszt
Következő cikkKoronavírus közlemény - Friss